Aici, fie vară, fie iarnă, ai parte de activități care să te țină ocupat de dimineața până noaptea târziu. Noi am ajuns aici în luna ianuarie, așa că îți voi spune mai întâi cam ce ai putea face în lunile răcoroase.
N-am apucat să o testăm, dar cei care se aflau pe pârtie păreau să se simtă foarte bine. Preţul unui ski-pass pentru întreaga zi, în timpul săptămânii, este de 40 de lei pentru adulţi, 25 de lei pentru adolescenţi, iar copiii de până la 7 ani au acces gratuit. În weekend este un pic mai scump: adulţii plătesc 70 de lei, iar adolecenţii 40. în sezonul rece, pârtia este deschisă în fiecare zi între 9.00 şi 17.00, iar pe nocturnă în intervalul 18.00 – 22.00. Se ajunge foarte ușor cu mașina, iar la baza pârtiei se află barul Apres Ski unde te poți încălzi cu un vin fiert sau o ciocolată caldă. Seara, aici se dau cele mai tari petreceri de la munte pe timp de iarnă, așa că dacă tot ajungi aici e păcat să nu iei parte la distracție.
În timpul verii poţi explora zona alegând unul dintre numeroasele trasee montane, te poţi răcori înotând sau vâslind în apele Lacului Văliug, sau poți să te relaxezi la soare savurând un cocktail pe pontonul Casei Baraj, un loc superb, cu o mulțime de șezlonguri, paturi și baldachine în zona pădurii, bar, dar și o celebră discotecă în aer liber, cu DJ renumiți aproape în fiecare weekend.
Dar nu ți-am spus cum ajungi aici, și nu pentru că am uitat, ci pentru că traseul în sine este o atracție turistică. Pentru că noi am petrecut ceva timp prin Caransebeș ne-a fost mult mai ușor să venim pe E70, iar apoi am făcut dreapta spre comuna Slatina-Timiș, pe DJ582, care este de fapt Transsemenic-ul. Cei aproape 40 km de serpentine, aer tare de munte și peisaje superbe, fac ca drumul ce străbate muntele Semenic să rivalizeze cu mult mai cunoscutele Transfăgarasan sau Transalpina, astfel că, până ajungi în Văliug te poți bucura din plin de frumusețile Banatului montan.