TOP 5 filme despre munte pe care trebuie să le vezi - ROWALK

TOP 5 filme despre munte pe care trebuie să le vezi

7 decembrie 2019
Cum alegi bocancii ideali pentru drumeții
8 februarie 2018
Nicio ascensiune fără cântece de munte
8 iunie 2020

Când vremea și circumstanțele sunt potrivnice pentru o escapadă în munți te-ai putea consola cu un film bun.

Un film care să te transloce preț de câteva ore dincolo de canapeaua din sufragerie, printre peisaje și aventuri montane pe muchie de cuțit.


Îți prezentăm cele mai bune 5 filme, după opinia noastră,  al căror unic protagonist este muntele. Dacă te-ai îndrăgostit recent și iremediabil de munte aceste filme pot servi și ca niște lecții. Chiar dacă nu avem nici pe departe în România vârfuri cu grad de dificultate extrem de ridicat precum Everest (8,848 m), K2 (8,611 m) sau Annapurna (8,091 m), muntele trebuie tratat cu atenție și respect indiferent de altitudinea pe care o are.

Touching the Void (2003)


Filmul prezintă povestea reală a doi cățărători, Joe Simpson și Simon Yeates în Anzii Peruvieni, pe vârful Siula Grande, în anul 1985, singurul vârf din zona Anzilor care nu a fost până atunci cucerit. Pregătiți, tineri, experimentați și siguri pe ei că pot cucerii muntele, cei doi pornesc spre o aventură care devine legendă între alpiniști. Metoda de alpinism a celor doi consta în urcarea muntelui în viteză, cu puține provizii și fără seri în baze de campare, metoda prin care orice eroare poate deveni fatală.


North Face (2008)


Bazat pe întâmplări reale, "North Face" este un film despre o competiție ce vizează lupta pentru a urca pe fața nordică a muntelui Eiger. Acțiunea se plasează în anul 1936, în timpul propagandei naziste când alpiniștii națiunii sunt îndemnați să ajungă pe fața nordică a masivului elvețian. Doi alpiniști germani reticenți pornesc în ascensiunea lor îndrăzneață.

The Summit (2012)


Un film documentar al tragicului eveniment care a avut loc în august 2008 pe cel mai dificil munte din lume, K2, al doilea cel mai înalt munte din Himalaya și din lume! Filmul prezintă tulburătoarea poveste a mai multor echipe de escaladare care se întâlnesc și hotărăsc să continue împreună. Doar că, după cum se spune chiar și în film, coborarea e cea mai dificilă, pentru că oboseala ia proporții, își face simțită prezența și relaxarea, iar întunericul câștigă teren.


Everest (2015)


Inspirat de evenimentele incredibile din jurul unei tentative periculoase de a ajunge în vârful celui mai înalt munte din lume, "Everest" documentează călătoria a două echipe diferite, ce vor fi testate dincolo de limite de una dintre cele mai puternice furtuni de zăpadă văzute vreodată. Căţărătorii vor fi puşi în faţa unor obstacole imposibile şi obsesia lor de o viaţă se transformă într-o luptă intensă pentru supravieţuire. Este probabil cel mai bun film despre munte cu linie de distribuție foarte bună și cu un buget pe măsură, situat undeva la $55.000.000.

Beyond the Edge (2013)


Edmund Hillary și Tenzing Norgay, doi dintre pionierii cățăratului. Cei doi oameni au intrat în isorie ca fiind primii oameni ce au reușit să atingă Everestul. Acest film documentar neo-zeelandez recreează povestea, folosind imagini video de arhivă, fotografii și actori pentru a readuce în lumina reflectoarelor povestea legendară din 1953.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.