O pădure în culori - ROWALK
parallax background

O pădure în culori

1 august 2017
Transalpina, un drum vechi de 2000 de ani
8 august 2017
 
Loc pe care nu îl recomandăm cromofobilor

L a mijloc de iulie, în drumul nostru spre Târgu-Jiu, am avut surpriza să descoperim o pă­­dure care nu seamăna cu nimic din ceea ce mai văzuserăm până atunci. Este vorba despre pădurea Dumbrava, din satul Poienari, unde copacii nu mai au trunchiurile gri ori maro, ci sunt îmbrăcate în cele mai intense nuanțe de verde, albastru, vio­­let, alb, galben și roșu.

Dar cine și de ce?

 

Responsabil de aceast tablou, desprins parcă din scenariile regizorului Tim Burton, este artistul Mihai Țopescu care, împreună cu o mână de voluntari, și-a propus să atragă atenția asupra defrişărilor abuzive, proiectul fiind, de asemenea, și o invitaţie de a redescoperi frumusul în natură.


Un mod frumos de a atrage atenția asupra unui pericol

 

Cei aproximativ 600 de copăcei au devenit acum atracția principală din zonă, iar zilnic vezi oprite la marginea pădurii mașinile cu turiști curioși, care își rup câteva minute pentru a-i fotografia sau pentru a se plimba prin cea mai colorată pădure. Așa că, dacă drumul te poartă pe DN67 ar fi păcat să nu te oprești și tu măcat puțin în pădurea de basm din Poienari.

Localizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.