Comana despărțită de centrul Bucureștiului de aproape 40KM - ROWALK
parallax background

Comana despărțită de centrul Bucureștiului de aproape 40KM

25 august 2018
 

La doar o aruncătură de băț față de București ne intersectăm cu comuna Comana

Este una dintre cele mai bune alternative pentru recreere din apropierea Bucureștiului. În Parcul de Aventură Comana vei găsi tot soiul de activități interesante, sunt atât de multe opțiuni încât ceva sigur îți va plăcea să încerci. Dar toate la timpul lor, mai întâi să vă explicăm cât de ușor se evadează din București.

Exact 38,5KM despart centrul Bucureștiului de Parcul Natural Comana

Aveți în față 40 de minute sau 1 oră de condus, în funcție de cum alegeți momentul în zi. Trebuie să ajungeți pe DN5 spre Giurgiu, și imediat după traversarea râului Argeș virați stânga în sensul giratoriu pe DJ412A, ajunși în localitatea Comana veți face dreapta după indicatorul care conduce spre Parcul de Aventura Comana. Și cum suntem secolul XXI vă recomandăm totuși aplicația Waze dacă nu o aveți deja, puteți economisi minute prețioase.

O zi petrecută în Comana este o alternativă bună pentru cei care s-au plictisit de străduțele Bucureștiului și caută să mai diversifice un pic.

În sezonul cald un picnic împreună cu cei dragi într-una dintre poienițele de pe lângă Delta Neajlovului poate reprezenta una dintre cele mai inspirate alegeri pentru o zi reușită în zonă.

Nici iarna se lasă mai prejos, când zăpada îmbracă solul, comuna se transformă într-un mare alb. Ce vrem noi să spunem este că oricând ai alege să mergi la Comana e oportun.


Uite cu ce fel de activități îți poți umple timpul

Perete de escaladă – 20 lei / 30 de minute sau 40 lei/ora;
Parc de aventură – 50 lei / 3 ore (include 3 treceri cu tiroliana peste lac);
Tiroliană peste lac – 10 lei / trecerea;
Închiriere biciclete – 50 lei / zi (8 ore) sau 15 lei / ora;
Zbor cu motoparapanta – 250 lei / 10 min;
Barcă cu vasle – 35 lei/ora;
Barcă cu motor electric – 10 euro / 30 min (45 lei) – indisponibil in intervalul 15 iunie – 01 octombrie, datorită vegetației înalte de deltă;
Caiac cu 1 loc – 25 lei/ora;
Caiac cu 2 locuri – 30 lei/ora;
Caiac cu 3 locuri – 35 lei/ora;
Pescuit - 100 lei de persoană pentru 12 ore (se ridica maxim 5 kg de pește);
Plimbare cu trasura – 120 lei/ora;
Plimbare cu trasura pana la mănastire – 50 lei;
Plimbare cu trasura pana la fântâna cu nuc – 80 lei;
Plimbare cu trasura mănăstire - fântâna cu nuc – 120 lei.
observatorul-ornitologic-comana-rowalk

Câteva dintre atracțiile zonei

Pasarela Dorințelor

Podul de peste lac este atracția celor care vor să li se îndeplinească o dorință, dar și a cuplurilor care doresc să își manifeste afectiunea dincolo de un buchet de flori. Regulile sunt simple, scrii numele tău și al partenerului, prinzi lacătul de gardul podului și arunci cheia în Neajlov cu mâna dreaptă pentru ca sentimentele să dăinuie.

Mănăstirea Comana și Observatorul Ornitologic

Observatorul Ornitologic nu se prezenta grozav în momentul în care am scris noi articolul, dar suntem optimiști și credem că va fi reabilitat cât de curând.

observatorul-ornitologic-comana
 

Momentan nu vă spunem mai mult. Sperăm doar că am reușit să vă stârnim curiozitatea dacă nu ați vizitat până acum comuna Comana sau dacă s-a întâmplat în urmă cu prea mult timp și nu uitați să marcați aventurile voastre reușite cu #rowalk pe rețelele sociale.

Localizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.