Așa că, oricât de anti-tehnologie ai fi, noi îți recomandăm să te familiarizezi cu cel puțin 2-3 aplicații care crezi că ți-ar fi utile. Nu contează dacă ești pe iOS sau Android, aplicațiile selectate de noi sunt disponibile pe ambele platforme și pot fi descărcate de pe App Store, respectiv GooglePlay.
Ești genul de persoană care își planifică itinerariul în cel mai mic detaliu, pentru fiecare oraș sau zonă pe care urmeazi să o vizitezi? Atunci Google Trips este o aplicație pentru tine, te scutește de stresul că ai putea omite vreo atracție. Mai mult, îți poate genera itinerarii în funcție de timpul pe care ești dispus să îl aloci explorării, jumătate de zi, o zi sau mai mult. Este extrem de simplu să îți construiești propriul itinerariu, alegi locurile pe care vrei să le vizitezi, iar aplicația îți va genera traseul ideal în funcție de locul în care te afli.
Partea cea mai bună este că funcționează perfect offline. Stai fără gija semnalului sau traficului de date rămas.
Mapstr este o aplicație pe care am descoperit-o de curând, o folosim pentru a marca locurile din țară în care vrem să ajungem la un moment dat. Ce apreciem la această aplicație? Modul foarte original de categorisire. Atunci când adaugi un nou loc pe hartă îl poți personaliza cu o pictogramă reprezentativă și îl poți plasa într-o categorie prin intermediul unui hashtag. Este o aplicație prietenoasă, deloc complicată, cu ajutorul căreia poți tine evidența locurilor pe care le vizitezi, a locurilor pe care vrei să le vizitezi sau revizitezi. Dacă îți place să fii organizat fără prea mult efort, Mapstr este pentru tine!
Waze-ul a devenit foarte popular la noi în ultimii doi ani. Este o aplicație de navigare prin GPS care te ajută să economisești timp în trafic. Poți evita cu ușurință traficul aglomerat folosind Waze, iar estimările aplicației pentru distanțele alese sunt destul de acurate. Este foarte fain că aplicația asta te pregătește psihic pentru ceea ce urmează, iar aglomerația din trafic nu te mai poate suprinde.
Cum ne-a ajutat pe noi Waze-ul
Mergeam spre Târgu Jiu dinspre București, eram pe autostrada A1 (București - Pitești) un tir se răsturnase pe sensul nostru de mers, 30 de kilometri mai în față. Aplicația ne-a scos de pe autostradă și ne-a redirecționat pe o rută alternativă, în acest fel am economisit aproximativ 5 ore, cât au stat oamenii blocați pe autostradă așteptând eliberarea unei singure benzi.
Alertele pe care le primești când te apropii de o groapă, un obstacol, un drum în construcție sunt foarte utile pe timp de noapte pentru că ai timp să adaptaezi viteza și sporești atenția.
Este o aplicație care te ajută să găsești oameni care își închiriază apartamentele, casele, în regim hotelier. Rezervarea prin intermediul aplicației Airbnb este alegerea perfectă în momentele în care simți că rămâi fără bani dar nu și fără timp liber. Prețurile practicate pe Airbnb sunt mult mai mici.
O aplicație folosită de noi pentru rezervări, dar parcă mai mult pentru a citi recenzii despre locurile în care dorim să înoptăm. Pe Booking fiecare hotel, pensiune beneficiază de un calificativ care este generat de experiența oamenilor care au călcat pragul locurilor respective. Din ce am observat noi, ești tratat mult mai bine dacă îți efectuezi rezervarea prin Booking, pentru că nimeni nu vrea o recenzie negativă, iar tu ești cu aplicația în mână.
Cam cât de frumos este să ai în buzunar peste 36 de milioane de piese, fără reclame? Este posibil.
În România încă nu a ajuns Spotify, care este cel mai mare serviciu de streaming muzical din lume, dar nici nu este nevoie pentru că avem Zonga. În drumeții este mai plăcut să asculți natura, dar există și momente în care poate vrei să asculți un Louis Armstrong, un Led Zepelin sau pur și simplu un nou hit care ție îți place. Era să uităm de funcția offline, care îți permite să descarci proprile playlist-uri înainte de a ajunge în locuri lipsite de semnal.
Serviciu gratuit doar în anumite circumstanțe!